Кимчи
Кимчи е едно от основните традиционни ястия на корейската кухня. Ястието е толкова популярно, че е разработен специален вид, който може да се консумира от първият корейски космонавт в Космоса.
Кимчи представлява ферментирани зеленчуци, основно зеле и наподобява българското кисело зеле, но с много добавени подправки - лук, червен пипер, сок от чесън, домати и други.
Ястието може да се приготвя по много различни начини. Съществуват над 200 рецепти и вариации.
Вярва се, че кимчи притежава анти-стареещи и анти-затлъстяващи свойства. Полезно е за имунната система. Богато е на мощни антиоксиданти.
Вярва се, че кимчи притежава анти-стареещи и анти-затлъстяващи свойства. Полезно е за имунната система. Богато е на мощни антиоксиданти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар